Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

fırında zeytinyağlı biber dolması

Fırında zeytinyağlı biber dolması, lezzeti ve sağlıklı içeriği ile öne çıkan geleneksel bir Türk yemeğidir. Bu pratik tarifte, taze biberler içerisine nefis bir iç malzeme hazırlanır ve fırında pişirilir. Zeytinyağı ile buluşan dolmalar, hem doyurucu bir ana yemek seçeneği hem de besleyici bir alternatif sunar. Şimdi fırında zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır öğrenmek için tarifimize göz atabilirsiniz.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında zeytinyağlı biber dolması, Türk mutfağının en sevilen ve sağlıklı tariflerinden biridir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemeği hazırlamak oldukça kolaydır ve birçok farklı şekilde yapılabilir. İşte fırında zeytinyağlı biber dolması tarifi:

Malzemeler:

  • 6 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlık:

  1. Biberleri yıkayıp saplarını kesin ve içlerini temizleyin.
  2. Pirinci yıkayıp süzün ve bir kaseye alın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın.
  4. Bir tencereye zeytinyağını koyun ve soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  5. Dolmalık fıstığı ve kuş üzümünü de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. Pirinci ilave edin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  7. Salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın.
  8. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Maydanozu ve naneyi ince ince doğrayın.
  10. Pişen pirinç harcına maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın.
  11. Biberlerin içlerine hazırladığınız pirinç harcını doldurun ve biberleri fırın tepsisine yerleştirin.
  12. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 180 dereceye ön ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  13. Servis yapmadan önce üzerine sumak serpiştirin.

Servis Önerisi:

Fırında zeytinyağlı biber dolmasını sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt ile birlikte lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close