Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

kabak yemeği zeytinyağlı

Zeytinyağlı kabak yemeği, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Kabaklar doğranarak zeytinyağında güveçte pişirilir ve üzerine limon suyuyla servis edilir. Sağlıklı ve hafif bir seçenek olan zeytinyağlı kabak yemeği tarifleri arasında, bu lezzeti en iyi şekilde sunacak hafif ve doyurucu bir tarife sahibiz. Kabak yemeğinin yapımı oldukça kolaydır ve vitamin ve mineral dolu kabaklarla hazırladığınız bu lezzetli yemek, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Zeytinyağlı kabak yemeği tarifi için hemen tıklayın!




Kabak Yemeği Zeytinyağlı

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Yapılışı:

1. Kabakların baş kısımlarını kesip içlerini oyarak çıkartın.

2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyerek kavurun.

4. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.

5. Oyulmuş kabakları tencereye yerleştirin.

6. Pirinci ve tuzu ekleyin, karıştırın.

7. Sıcak suyu da ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın.

8. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

9. Pişen zeytinyağlı kabak yemeğini ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

10. Servis yapmadan önce üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close