Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

kuru patlıcan dolması tarifi zeytinyağlı

Kuru patlıcan dolması tarifi zeytinyağlı başlığı için SEO description:
“Sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan kuru patlıcan dolması tarifi zeytinyağlı olarak sunuluyor. İçerisinde bulgur, soğan, yeşillikler ve baharatlarla zenginleştirilen bu dolma, klasik bir Türk mutfağı lezzeti. Kuru patlıcan dolması tarifi ile evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu yemek, zeytinyağı ile besleyici ve doyurucu bir seçenek sunuyor.”

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Zeytinyağlı

Malzemeler:

– 10 adet kuru patlıcan

– 1 su bardağı pirinç

– 1 büyük soğan

– 3 yemek kaşığı zeytinyağı

– Yarım çay bardağı kuş üzümü

– Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

– 1 yemek kaşığı domates salçası

– 1 yemek kaşığı biber salçası

– Tuz

– Karabiber

– Yeteri kadar su

Yapılışı:

1. İlk olarak kuru patlıcanları ılık suda bekletin. Su emip yumuşamasını sağlayın.

2. Yumuşayan patlıcanları süzün ve içerisini oyarak çekirdeklerini çıkarın. İkiye bölebilirsiniz.

3. Yarı patlıcanları tekrar ılık suda bekletin, tuzu almak için.

4. Pirinci yıkayıp süzün.

5. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

6. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

7. Üzerine salçaları ekleyin ve bir süre daha kavurun.

8. Yıkanmış pirinci ekleyin ve biraz daha kavurun.

9. Pirince su, tuz, karabiber, kuş üzümü ve dövülmüş cevizi ekleyin. Karıştırın.

10. Karışımı patlıcanların içine doldurun.

11. Tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine sıcak su ekleyin.

12. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.

13. Dolmalar suyu çekince altını kısıp, kısık ateşte demlenmeye bırakın.

14. Servis yapmadan önce dolmaları biraz dinlendirin.

15. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close