Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

lahana sarması zeytinyağlı

“Lahana sarması zeytinyağlı hakkında detaylı bilgiler içeren lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifi. Lahana yaprakları, doldurulmuş pirinç, et veya sebzelerle harmanlanarak hazırlanan bu geleneksel Türk mutfağı yemeği, zeytinyağının eşsiz aromasıyla da öne çıkıyor. Şimdi tarifimize göz atın!”

LAHANA SARMA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 orta boy lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • Yoğurt (servis için)

Hazırlık:

  1. Lahanayı kaynar suya alın ve yaprakları tek tek açıp çıkarın.
  2. Pirinci yıkayın ve süzgece alarak suyunun süzülmesini bekleyin.
  3. Soğanı doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  4. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Pirinçleri ekleyin ve bir süre karıştırarak kavurun.
  6. Naneyi ve tuzu ekleyin ve ocaktan alın.

Sarma Yapımı:

  1. Bir lahana yaprağını düz bir yüzeye alın ve iç harçtan bir kaşık ekleyin.
  2. Lahanayı sıkıca sararak rulo şeklinde yapın.
  3. Tüm yaprakları aynı şekilde dolma yapın.
  4. Dolmaları tencereye dizin ve üzerlerini örtecek kadar su ekleyin.
  5. Tencereyi ocağa alın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısın.
  6. Dolmalar pişene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  7. Servis yaparken yoğurt ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close