Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

oktay usta zeytinyağlı sarma

Okatay Usta’nın enfes zeytinyağlı sarma tarifiyle tanışın! Bu tarifte, leziz dolmalık biberler ve pirinç, taze baharatlar ve zeytinyağıyla harmanlanarak muhteşem bir lezzet yaratıyor. Yemek yapmayı sevenler için mükemmel bir seçenek olan bu tarifi denemek için hemen inceleyin!

Oktay Usta Zeytinyağlı Sarma

1. Giriş

Oktay Usta tarafından hazırlanan ve Türkiye mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı sarma, damakları şenlendiren bir mezeyi temsil eder. Neşeli sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan bu lezzetli yemek, yapımı biraz zaman alsa da sonucunda tadına doyulmaz bir lezzet sunar.

2. Malzemeler

Zeytinyağlı sarma yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacaktır:

  • Taze üzüm yaprağı
  • Pirinç
  • Soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Kuru üzüm
  • Nane
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Yoğurt

3. Yapılışı

Zeytinyağlı sarma yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

3.1. Üzüm Yapraklarının Hazırlanması

İlk olarak, taze üzüm yapraklarını temizleyin ve kaynar suya daldırarak yumuşamasını sağlayın. Ardından suyunu süzün ve yaprakları kurulayın.

3.2. İç Harcın Hazırlanması

Bir tencereye pirinci ve sıcak suyu ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada doğranmış soğanı ve dolmalık fıstığı kavurun. Kavrulmuş soğan ve fıstığı pirince ekleyin. Kuru üzümleri, nane, tuz ve limon suyunu da ekleyerek karıştırın.

3.3. Sarmanın Yapılması

Bir üzüm yaprağını düz bir yüzeye yerleştirin ve iç harçtan bir kaşık alarak yaprağın üzerine koyun. Yaprağın kenarlarını içe doğru kıvırarak sarmanın şeklini oluşturun. Bütün yaprakları aynı şekilde sardıktan sonra sarmaları tencereye yerleştirin.

3.4. Pişirme Süreci

Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerine zeytinyağı ve su ekleyin. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte sarmalar yumuşayana kadar pişirin.

4. Servis Önerisi

Zeytinyağlı sarma piştikten sonra ılıması için bir süre bekletin. Ardından servis tabağına alın ve yanında yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close