Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

oktay ustadan zeytinyağlı taze barbunya tarifi

Okatay Usta’nın zeytinyağlı taze barbunya tarifiyle lezzet dolu bir deneyime hazır olun! Bu tarifte taze barbunya balıklarını zeytinyağı, domates, soğan ve baharatlarla buluşturarak enfes bir lezzet elde edeceksiniz. Barbunya tariflerinin vazgeçilmezi olan zeytinyağı, yemeğe mükemmel bir aroma ve sağlıklı bir dokunuş katıyor. Şimdiden afiyet olsun!

Oktay Ustanın Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi

Malzemeler

  • 500 gram taze barbunya
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Bir tutam taze nane yaprağı (isteğe bağlı)

Yapılışı

  1. Barbunyaları ayıklayın ve yıkayın.
  2. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın.
  3. Sarımsakları ezin ve tencereye ekleyin.
  4. Havuçları soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyin.
  5. Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin.
  6. Barbunyaları tencereye ekleyin ve karıştırın.
  7. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şeker ekleyin.
  8. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  9. Kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
  10. Pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika kaynatın.
  11. Servis yapmadan önce üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close