Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

salamura kırma yeşil zeytin nasıl yapılır

Salamura kırma yeşil zeytin nasıl yapılır? İşte evde kolayca yapabileceğiniz adımlar ve püf noktaları. Detaylı tarif için tıklayın!




Salamura Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır

Salamura Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır

Adım 1: Malzemeler

Malzemeleri aşağıdaki gibi hazırlayın:

  • Kırma yeşil zeytin
  • Tuz
  • Limonsuyu
  • Zeytinyağı

Adım 2: Zeytinlerin Hazırlanması

Zeytinleri aşağıdaki adımları izleyerek hazırlayın:

  1. Zeytinleri yıkayın ve suyunu süzün
  2. Zeytinlerin her tarafına çizikler atın
  3. Daha sonra tuzlu su dolu bir kabın içine zeytinleri yerleştirin
  4. 10-15 gün boyunca tuzlu suda bekletin
  5. Her gün suyunu değiştirin
  6. Zeytinlerin acılığı gidene kadar tuzlu suda bekletmeye devam edin

Adım 3: Salamura Yapımı

Salamura yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Tuz ve limonsuyunu bir kaba koyarak karıştırın
  2. Zeytinleri salamura kabına aktarın
  3. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin
  4. Kapağını kapatın ve buzdolabında 1 hafta bekletin

Adım 4: Servis Etme

Zeytinler salamura olduğunda, istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Lezzetli bir şekerleme veya meze olarak tüketilebilir.

Notlar:

  • Bu tarif, yaklaşık olarak 2 kg kırma yeşil zeytin için geçerlidir.
  • Zeytinlerin salamura olabilmesi için yeterli miktarda tuz kullanmanız önemlidir.
  • Zeytinlerinizin sahip olduğu acılığı azaltmak için suyunu sık sık değiştirmelisiniz.
  • Zeytinleri salamura kabına yerleştirirken üzerini geçecek kadar zeytinyağı eklemek önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close