Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

trilye zeytin nasıl yapılır

Trilye zeytin nasıl yapılır? İşte trilye zeytin yapım süreci hakkında detaylı bilgiler! Evde kolayca yapabileceğiniz trilye zeytin tarifi ve malzemeleri için tıklayın.

Trilye Zeytin Nasıl Yapılır?

Trilye zeytin, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltı sofralarında, hem de mezelerde sıklıkla tercih edilen trilye zeytin, özenle hazırlanması ile daha da lezzetli hale gelir. Peki, trilye zeytin nasıl yapılır? İşte adım adım trilye zeytin yapımı…

Gerekli Malzemeler:

  • Yeşil zeytin
  • Tuz
  • Su
  • Portakal dilimleri
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı

Adım Adım Trilye Zeytin Yapımı:

1. Yeşil zeytinleri iyice yıkayın ve çatalla delikler açın. Bu şekilde tuzun içine nüfuz edebilmesi için hazırlık yapmış olursunuz.

2. Bir tencereye yeterli miktarda su ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca zeytinleri tencereye ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynatın.

3. Kaynadıktan sonra zeytinleri süzgece alın ve soğumaya bırakın.

4. Soğuyan zeytinleri geniş bir kavanoza alın. Aralarına portakal dilimleri ve sarımsak ekleyin.

5. Kavanozu dolduracak kadar zeytinyağı ile zeytinleri tamamen kaplayın.

6. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve zeytinleri 1 hafta boyunca buzdolabında bekletin.

7. Bir hafta sonunda trilye zeytinleriniz hazır! Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarabilir veya içinde bırakabilirsiniz, tercihe bağlıdır.
  • Zeytinlerin tuzlu olması için tuz miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Portakal dilimleri ve sarımsak zeytinlere farklı bir aroma katmak için eklenir.

Trilye zeytin yapımı oldukça basit ve keyifli bir süreçtir. Kendi evinizde doğal ve sağlıklı trilye zeytinler hazırlayabilirsiniz. Zeytinlerinizin lezzetinin tam oturması için bir hafta gibi bir sürede bekletmeyi unutmayın. Denemek için harika bir tarif, şimdiden afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close