Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

tuzsuz siyah zeytin nasıl yapılır

Tuzsuz siyah zeytin nasıl yapılır? Evde kolaylıkla yapılabilecek tuzsuz ve sağlıklı siyah zeytin tarifini ve adım adım yapımını öğrenin. Tariflerimizle sofralarınıza lezzet katın.

Tuzsuz Siyah Zeytin Nasıl Yapılır?

Adım 1: Zeytinleri Toplama

Zeytinlerin olgunlaşmış ve siyahlaşmış olduğunda toplanması gerekmektedir. Bu, genellikle sonbahar aylarına denk gelir. Zeytinleri dalından nazikçe koparıp, özenle seçin.

Adım 2: Zeytinlerin Hazırlanması

Topladığınız zeytinleri iyice yıkayın ve üzerlerine birkaç delik açın. Bu delikler sayesinde zeytinlerin acısının çıkmasına yardımcı olacak suyun içlerine girmesini sağlayacaksınız. Ardından zeytinleri su dolu bir kaba yerleştirin ve üzerlerine ağırlık ekleyin. Bu ağırlık sayesinde zeytinler, suyun içinde dibe çökecek ve tuzsuzlaşma süreci hızlanacaktır.

Adım 3: Zeytinlerin Tuzsuzlaştırılması

Zeytinleri suyun içinde 10-15 gün boyunca bekletin. Her gün suyunu değiştirin ve zeytinlerin üzerine yeni bir ağırlık ekleyin. Bu süre zarfında, zeytinlerin acılığı giderek azalacak ve tuzsuzlaşacak.

Adım 4: Zeytinlerin Bekletilmesi

Zeytinlerin tuzsuzlaşma süreci tamamlandıktan sonra suyun içinde birkaç gün daha beklemelerini sağlayın. Bu süre zarfında zeytinlerin daha tatlı bir hale gelmesi sağlanır.

Adım 5: Koruyucu Yağ Eklenmesi

Zeytinlerin üzerlerine zeytinyağı ekleyin. Zeytinlerin daha uzun süre dayanmalarını ve bozulmalarını engellemek için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinleri zeytinyağı içinde birkaç gün daha beklettikten sonra, tuzsuz siyah zeytinleriniz hazır olacaktır.

Not: Tuzsuz siyah zeytinlerinizi buzdolabında muhafaza etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close