Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

yeşil kırma zeytin nasıl yapılır

Yeşil kırma zeytin nasıl yapılır? İşte size adım adım yeşil kırma zeytin yapımı tarifi. Dilerseniz evde kolayca uygulayabilirsiniz.




Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır

Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • Yeşil zeytin
  • Tuz
  • Su
  • Zeytinyağı

Adım 1: Zeytinleri Yıkama

Zeytinleri iyice yıkayın ve üzerlerindeki kirleri temizleyin.

Adım 2: Zeytin Çizme

Zeytinlerin her birini üç kez çizin. Bu, tuzun zeytinlere daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır.

Adım 3: Tuzlama İşlemi

Bir kaba zeytinleri koyun ve üzerlerine tuz serpin. Zeytinleri iyice karıştırın, tuzun her bir zeytine eşit şekilde dağıldığından emin olun.

Adım 4: Bekleme Süresi

Zeytinleri tuzlu suda yaklaşık 1 hafta bekletin. Bu süre zarfında tuzun zeytinlere nüfuz etmesi ve yeşil kırma zeytinin lezzetini elde etmeniz gerekmektedir.

Adım 5: Süzme İşlemi

1 haftanın sonunda, tuzlu suyu süzün ve zeytinleri temiz suyla iyice yıkayın. Bu işlemle fazla tuzun arındırılmasına yardımcı olacaktır.

Adım 6: Zeytinyağı Ekleme

Zeytinleri temizledikten sonra, üzerlerine zeytinyağı ekleyin. Zeytinlerin tamamen kaplandığından emin olun.

Adım 7: Bekletme Süresi

Zeytinleri zeytinyağı içinde yaklaşık 1 hafta bekletin. Bu süre zarfında zeytinlerin tatlanması için zaman vermelisiniz.

Adım 8: Servis Etme

Yeşil kırma zeytinlerinizi artık servis edebilirsiniz.

İpucu:

Zeytinlerin tuzlu suda beklerken her gün karıştırmanız ve suyunu değiştirmeniz önemlidir. Bu, daha iyi bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close