Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

yeşil zeytin nasıl kurulur

Yeşil zeytin nasıl kurulur? Kurutma yöntemiyle yeşil zeytin nasıl hazırlanır? İşte evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz yeşil zeytin kurutma tekniği!

Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur

Yeşil zeytinler genellikle tüketilmek için salamura olarak kurulurlar. Bu yöntemle zeytinlerin lezzeti korunur ve daha uzun süre dayanıklı hale gelirler. İşte yeşil zeytinleri nasıl kurabileceğinize dair adımlar:

Malzemeler:

  • Yeşil zeytinler
  • Temiz su
  • Tuz
  • Salamura kabı
  • Baharatlar (isteğe bağlı)

Adım 1: Zeytinleri Haslama

Yeşil zeytinleri kurutmak için öncelikle haslama işlemi yapmanız gerekmektedir. Zeytinleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ardından kaynamaya bırakın ve zeytinlerin renklerinin değiştiğini görene kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın.

Adım 2: Soğutma

Haşladığınız zeytinleri süzerek soğuması için bekletin. Zeytinlerin ılık veya oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

Adım 3: Zeytinlerin Çizilmesi

Soğuyan zeytinleri tuzlu suyun içinde bekletmeden önce çizmelisiniz. Her bir zeytine birkaç yerinden hafifçe çizik atmanız, salamuranın içine daha kolay nüfuz etmesini sağlayacaktır.

Adım 4: Salamura Hazırlama

Salamuranın hazırlanması için salamura kabını temizleyin ve tuz ile suyu karıştırarak çözeltiyi oluşturun. Tuz miktarı genellikle 1 litre su için 100 gram olarak tercih edilir. İsteğe bağlı olarak salamura için baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Adım 5: Zeytinlerin Salamurada Bekletilmesi

Çizdiğiniz zeytinleri hazırladığınız salamura kabına dökün. Zeytinlerin tamamen kaplanması için gerekirse üzerine bir ağırlık koyun. Bu şekilde zeytinlerin salamurada hava ile teması azalacak ve daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Adım 6: Bekleme Süreci

Zeytinlerin kuruması için salamurada beklemesi gerekmektedir. Bu süre genellikle 4-6 hafta arasında değişebilir. Zeytinlerin tadına ve istediğiniz kıvama gelene kadar bekleyebilirsiniz.

Adım 7: Servis

Zeytinlerin kurumasının ardından, salamuradan çıkararak tüketebilirsiniz. Yeşil, taze ve lezzetli zeytinlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yeşil zeytinlerin nasıl kurulacağına dair bu yöntemi deneyebilirsiniz. Kendi ev yapımı yeşil zeytinlerinizle yapacağınız mezeler veya yemekler gerçekten lezzetli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close