Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytin nasıl kurulur

Zeytin nasıl kurulur? Zeytin kurmanın adımlarını öğrenin ve evde kolayca zeytin kurma sürecini başlatın. Zeytin kurma yöntemleri, malzemeler ve ipuçları hakkında bilgi edinin.

Zeytin Nasıl Kurulur?

Giriş

Zeytin kurma işlemi, zeytinlerin daha uzun süre dayanmasını ve daha lezzetli bir hale gelmesini sağlar. Bu makalede, adım adım zeytin kurmanın yöntemlerini açıklayacağız.

Gerekli Malzemeler

  • Taze zeytin
  • Su
  • Tuz
  • Buz
  • Cam kavanoz

Adım 1: Zeytinleri Yıkama

Zeytinleri temizlemek için bol suyla yıkayın. Bu sayede üzerindeki toz ve kirleri temizleyebilirsiniz.

Adım 2: Zeytinleri Çizme

Zeytinlerin üzerine bıçakla hafifçe çizikler atın. Bu çizikler zeytinlerin tuzun içine nüfuz etmesini sağlar.

Adım 3: Tuzlama

Cam kavanozun içine zeytinleri yerleştirin ve üzerine tuz ekleyin. Tuz oranı zeytin miktarına göre değişebilir, ancak genellikle 1 litre su için 100 gram tuz kullanılır.

Adım 4: Üzerine Su Doldurma

Zeytinlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Zeytinler tamamen suyun altında olmalıdır.

Adım 5: Buz Ekleme

Zeytinlerin üzerine birkaç buz ekleyin. Buzlar, zeytinlerin daha sert ve diri kalmasını sağlar.

Adım 6: Kapağı Kapama

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin bir yerde en az 2 hafta bekletin. Zeytinler bu süre boyunca tuz ve suyla birleşerek fermente olacaktır.

Adım 7: Fermente Süreci

Zeytinlerin üzerinde beyaz köpükler veya küfler oluşabilir. Bu normaldir ve zeytinlerin fermente olduğunun bir göstergesidir. Ancak, küf kötü bir koku yayarsa veya zeytinlerin rengi anormal bir şekilde değişirse, zeytinleri atmanız gerekebilir.

Sonuç

Zeytinleriniz en az 2 hafta sonra tüketebilecek duruma gelecektir. Güveç veya kavanozdan çıkarıp yıkayarak tüketebilirsiniz. Zeytinleri tüketmeden önce bol suyla yıkamayı unutmayın. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close