Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı bamya nasıl pişirilir

Zeytinyağlı bamya nasıl pişirilir? En lezzetli zeytinyağlı bamya tarifini öğrenmek için yazımızı ziyaret edin. Adım adım anlatımla bamyanın püf noktalarını öğrenin ve sağlıklı bir şekilde pişirin.

Zeytinyağlı Bamya Nasıl Pişirilir

Zeytinyağlı bamya, Türk mutfağının sevilen ve besleyici bir yemeğidir. Bamyanın içine eklenen zeytinyağı ile lezzetli ve sağlıklı bir alternatif haline gelir. İşte zeytinyağlı bamya tarifi!

Malzemeler:

  • 500 gram bamya
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Bamyanın uç kısımlarını kesin ve yıkayın. İnce bir bıçakla bamyanın iğne uçlarını alın.

2. Soğanı doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

3. Domatesi rendeleyin ve soğanlara ekleyin. Birkaç dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.

4. Salçayı ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin.

5. Bamyalara tuz, toz şeker ve limon suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Bamyanın yumuşak olmasına dikkat edin.

6. Pişen bamyanın üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

İpuçları:

  • Bamyayı taze olarak tercih ederseniz daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
  • Bamyanın pişme süresi bamyanın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Pişme süresini kontrol ederek ayarlayabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak yemeğin üzerine biraz limon suyu gezdirebilirsiniz, bu taze bir tat sağlar.
Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close