![](https://blog.mirliya.com.tr/wp-content/uploads/2023/09/000000.pngtextzeytinyagli-bamya-tarifi-ardanin-mutfagi.png)
Ardanın Mutfağı’nın en lezzetli tariflerinden biri olan zeytinyağlı bamya tarifi ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır mısınız? Bu tarifimizde bamyanın tazeliği ve zeytinyağının eşsiz aroması bir araya geliyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan zeytinyağlı bamya tarifini Ardanın Mutfağı’nda bulabilirsiniz.
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Malzemeler
- 500 gram bamya
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Limon suyu
Yapılışı
Bamyaları yıkayıp sap kısmını kesin ve tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ardından suyunu süzün ve soğuk suyla yıkayarak süzgece alın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Sarımsakları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Biraz soteleyin ve bamyaları da tencereye alarak karıştırın.
Şeker, tuz ve limon suyu ekleyerek karıştırın. Tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Ara ara karıştırarak kontrol edin.
Pişen zeytinyağlı bamya yemeğini servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın