Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı bamya tarifi

Zeytinyağlı bamya tarifi, taze ve sağlıklı bir sebze yemeği arayanların favorisi olacak. Bu tarifte bamya, tamamen zeytinyağı ile pişirilerek lezzetli ve besleyici bir yemeğe dönüşüyor. İncecik doğranmış soğan, sarımsak ve domates ile bamyanın tadını mükemmelen tamamlıyoruz. Hem vegan hem vejetaryenlerin tercih edebileceği zeytinyağlı bamya tarifi, sofralarınıza sağlık ve lezzet katmaya hazır.

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze bamya
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:

  1. Bamyaları temizleyip uçlarını kesin ve yıkayın. Ardından bamyaları süzgeçte süzün.
  2. Soğanı doğrayın ve sarımsakları ezin.
  3. Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyip kavurun.
  4. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
  5. Dilimlenmiş domatesleri ekleyin ve domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  6. Pişen domateslere limon suyu, tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin.
  7. Süzülen bamyaları tencereye ekleyin ve karıştırın.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bamyalar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  9. Pişen zeytinyağlı bamya tarifi servise hazırdır. Yanında pilav veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close