Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı bamya yemeği nasıl yapılır

Zeytinyağlı bamya yemeği tarifi arayanlar için buradayız! Bu lezzetli ve sağlıklı yemek için doğru yerdesiniz. İşte pratik bir şekilde yapabileceğiniz zeytinyağlı bamya tarifi: Bamya ve taze soğanları zeytinyağında kavurun. Ardından üzerine domates ve limon suyu ekleyin. Tüm malzemeleri yumuşayana kadar pişirin ve servis edin. Bu nefis yemekle sevdiklerinizi şaşırtacak ve mükellef bir sofra hazırlayacaksınız. Hemen zeytinyağlı bamya tarifini deneyin ve afiyetle yemeklerinizi yiyin!




zeytinyağlı bamya yemeği nasıl yapılır

Malzemeler:

– 500 gram taze bamya

– 1 adet soğan

– 2 diş sarımsak

– 2 yemek kaşığı zeytinyağı

– 2 yemek kaşığı domates salçası

– 1 tatlı kaşığı toz şeker

– Yarım limonun suyu

– Tuz

– Karabiber

Yapılışı:

1. Taze bamyaların uç kısımlarını kesip çiçeklerini temizleyin ve saplarını bırakın.

2. Bir tencerede su kaynatın ve içerisine hazırladığınız bamyaları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

3. Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ekleyerek kavurun.

4. Sarımsakları da ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

5. Domates salçasını da tavaya ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin.

6. Kavrulan salçalı karışıma haşladığınız bamyalardan 2 su bardağı kadar ekleyin ve karıştırın.

7. Tuz, karabiber ve toz şekerini ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

8. Limon suyunu da ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.

9. Zeytinyağlı bamya yemeğini ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close