Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı bezelye yemeği nasıl yapılır

Zeytinyağlı bezelye yemeği tarifi hakkında detaylı bilgiler içeren adım adım yönergeleri içeren bu yazıyı okuyarak, kolayca evde zeytinyağlı bezelye yemeği yapabilirsiniz. Pratik, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olan zeytinyağlı bezelye yemeği tarifi için tıklayın!

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Bezelyeleri yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alın.

2. Havucu soyup küçük küçük doğrayın.

3. Soğanı yemeklik doğrayın.

4. Domatesleri rendeleyin.

5. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın.

6. İçerisine doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

7. Ardından havuçları ekleyin ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.

8. Rendelenmiş domatesleri de tencereye ilave edin.

9. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.

10. Bezelyeleri de tencereye ekleyin ve karıştırın.

11. Yarım limon suyunu da ekleyin.

12. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

13. Ara sıra karıştırarak, bezelyelerin yumuşayıp suyunu çektiğinden emin olun.

14. Pişen zeytinyağlı bezelye yemeğini ocaktan alın ve servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close