Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı dolma içi nefis yemek tarifleri

Zeytinyağlı dolma içi nefis yemek tarifleriyle sofralarınıza lezzet ve sağlık katın! Bu tarifler, taze yeşillikler, pirinç, baharatlar ve zeytinyağı ile hazırlanan dolmaları içermektedir. Hem vegan hem de vejetaryen seçenekleri bulunan bu tarifler, dolmanın özgün ve geleneksel lezzetini korurken, sağlıklı beslenmeye de önem veriyor. Herhangi bir öğünde ana yemek olarak servis edilebileceği gibi, meze olarak da sunulabilir. Zeytinyağlı dolma içli nefis yemek tarifleriyle, sofralarınızı renklendirin ve sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın!




Zeytinyağlı Dolma İçi Nefis Yemek Tarifleri

Lezzetli Zeytinyağlı Dolma İçi Yemek Tarifleri

Klasik Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi

Bu tarifte, size klasik bir zeytinyağlı dolma içi tarifi sunacağım. Malzemeler şunlardır:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz, karabiber

Pirinci yıkayıp süzün ve bir süzgeçte bekletin. Bu süre zarfında soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından dolmalık fıstık, kuş üzümü ve nane ekleyerek kavurmaya devam edin.

Süzgeçte beklettiğiniz pirinci tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Sonra tencereye 2 su bardağı su ekleyin, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra karıştırın. Kapağını kapatın ve 15-20 dakika kadar pişirin.

Zeytinyağlı Dolma İçi Servisi

Yemek piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Servis yaparken üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Dolma İçi Alternatif Tarifi

Eğer klasik zeytinyağlı dolma içi tarifine farklı bir alternatif arıyorsanız, aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz, kimyon

Bulguru yıkayıp süzün ve bir süzgeçte bekletin. Bu süre zarfında soğanı zeytinyağında kavurun. Ardından biber salçası ve domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin.

Süzgeçte beklettiğiniz bulguru tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Sonra tencereye 2 su bardağı su ekleyin, tuz, kimyon ve nar ekşisini de ilave ettikten sonra karıştırın. Kapağını kapatın ve 15-20 dakika kadar pişirin.

Zeytinyağlı Dolma İçi Servisi

Yemek piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Servis yaparken üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close