Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

Bu lezzetli ve besleyici zeytinyağlı enginar yemeği tarifi ile sofralarınıza sağlıklı bir seçenek katın. İçeriğindeki doğal zeytinyağı ile kalp sağlığınızı desteklerken, enginarın sindirim sistemine olan faydalarından da yararlanabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu tarifle enginarı yemeklerinizin vazgeçilmezi haline getirebilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet taze enginar
  • 1 adet büyük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Enginarları temizlemek için önce dış kabuklarını soyun. İnce bir bıçak yardımıyla enginarların üzerindeki sert yaprakların altına kadar kesikler yapın ve limonlu suya koyun.
  2. Bir tencerede su kaynatın ve enginarları içerisine yerleştirin. Enginarlar yumuşak hale gelene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Ardından süzün ve soğumaya bırakın.
  3. Diğer yandan, soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kısık ateşte soteleyin.
  4. Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha soteleyin.
  5. Enginarları tavaya ekleyin ve karıştırarak soğanlarla sarımsakların üzerini kaplayın.
  6. Üzerine toz şeker, tuz ve limon suyu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar güzelce karıştırın.
  7. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin ve ara sıra karıştırın. Enginarlar iyice yumuşamalı ve lezzetleri çekmeli.
  8. Yemeği servis tabağına alın ve üzerine doğranmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close