Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır

Zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır? Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan zeytinyağlı fasulye tarifi burada! Adım adım resimli anlatımıyla enfes bir lezzet olan zeytinyağlı fasulyeyi evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Detaylı tarif için tıklayın!




Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır

Adım 1: Malzemeler

İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım limon

Adım 2: Fasulye Hazırlığı

Kuru fasulyenin üzerini geçecek kadar su ile bir gece önceden ıslatın. İsteğe bağlı olarak ıslatma işlemini 2-3 saat kadar kısaltabilirsiniz.

Islattığınız fasulyeleri süzgece alın ve yıkayın. Tüm kireç ve kirlerden arındığından emin olun.

Adım 3: Soğan, Domates ve Sarımsak Hazırlığı

Soğanları küp küp doğrayın. Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.

Adım 4: Pişirme Süreci

Bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve karıştırın. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Fasulyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerini kaplayacak kadar sıcak suyu da ekleyin.

Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra altını kısın ve fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.

Yumuşayan fasulyelerin üzerine limon suyunu sıkın ve karıştırın.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı fasulyenizi sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Üzerine birkaç dilim limon ve zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close