Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı fesleğen sosu

Zeytinyağlı fesleğen sosu, taze fesleğen yaprakları ile yapılan lezzetli ve sağlıklı bir sos çeşididir. Bu sos, salatalar, makarnalar, pizza ve sandviçler gibi birçok yemeğe aromatik bir tat katmak için kullanılır. Zeytinyağlı fesleğen sosu tarifleri ve kullanım ipuçları için buraya tıklayın.




Zeytinyağlı Fesleğen Sosu

Zeytinyağlı Fesleğen Sosu Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı taze fesleğen yaprağı
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır?

Fesleğen yapraklarını güzelce yıkayın ve suyunu süzdürün. Sarımsakları ezin veya rendeleyin.

Bir blender veya mutfak robotunda fesleğen yapraklarını, ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.

Tüm malzemeleri iyice karışana kadar yüksek hızda blenderdan veya robotdan geçirin.

Sosunuz kıvamlı bir hale gelene kadar gerektiğinde zeytinyağı veya limon suyu ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız zeytinyağlı fesleğen sosunu, salatalarınızın üzerine, makarnalarınıza veya et yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close