Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı incir dolması tarifi

Bu zeytinyağlı incir dolması tarifi ile lezzetli ve sağlıklı bir meze deneyimi yaşayabilirsiniz. Taze incirler, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanarak hazırlanan bu dolma, sofralarınıza şıklık katacak. Hemen şimdi zeytinyağlı incir dolması tarifi için sayfamızı ziyaret edin ve bu lezzeti denemek için gereken adımları takip edin.

Zeytinyağlı İncir Dolması Tarifi

Malzemeler:

  • 10 adet taze incir
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 demet taze nane

Hazırlanışı:

  1. İnce kabuklu olan taze incirleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve ortalarını oyarak içlerini boşaltın.
  2. Pirinci ılık suda 15 dakika bekletin, ardından suyunu süzün.
  3. Soğanı ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar soteleyin.
  4. Salçaları ekleyip kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
  5. Pirinci ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
  6. 1,5 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  7. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Limon suyunu ve ince doğranmış taze naneyi ekleyip karıştırın.
  9. Pişen pirinci incirlerin içine doldurun.
  10. Bir tencerenin dibine dizin ve üzerine bir tabak kapatın.
  11. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  12. Servis yapmadan önce dolmaların üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin.
  13. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close