Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kabak yemeği nasıl yapılır

Zeytinyağlı kabak yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarınıza renk katacak. İşte zeytinyağlı kabak yemeği tarifiyle ilgili detaylar ve adım adım yapımı…






Zeytinyağlı Kabak Yemeği Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Malzemeler:

  • 500 gram kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz şeker

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Soğanı ve sarımsağı da doğrayın.
  3. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
  4. Isınan yağın içerisine soğanı ve sarımsağı ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.
  5. Kabakları da tencereye ekleyin ve bir süre kavurun.
  6. Pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  7. Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
  8. Bir miktar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  9. Tuz, karabiber ve toz şeker ekleyerek tatlandırın.
  10. Kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar pişirin.
  11. Son olarak üzerine limon suyunu sıkın ve karıştırın.
  12. Yemeği ocaktan alın ve bir süre dinlendirin.
  13. Servis yapmadan önce üzerini dekoratif olarak doğranmış maydanoz veya taze nane yapraklarıyla süsleyin.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close