![](https://blog.mirliya.com.tr/wp-content/uploads/2023/09/000000.pngtextzeytinyagli-kabak-yemegi-nasil-yapilir.png)
Zeytinyağlı kabak yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarınıza renk katacak. İşte zeytinyağlı kabak yemeği tarifiyle ilgili detaylar ve adım adım yapımı…
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Malzemeler:
- 500 gram kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Toz şeker
Hazırlanışı:
- İlk olarak kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Soğanı ve sarımsağı da doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
- Isınan yağın içerisine soğanı ve sarımsağı ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.
- Kabakları da tencereye ekleyin ve bir süre kavurun.
- Pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
- Bir miktar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Tuz, karabiber ve toz şeker ekleyerek tatlandırın.
- Kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar pişirin.
- Son olarak üzerine limon suyunu sıkın ve karıştırın.
- Yemeği ocaktan alın ve bir süre dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini dekoratif olarak doğranmış maydanoz veya taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Bir yanıt yazın