Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kalburabastı tarifi

Zeytinyağlı kalburabastı tarifi, nefis bir Akdeniz mezesi ya da ana yemek alternatifi olarak tercih edebileceğiniz bir lezzettir. İçerisindeki baharatlar ve soğanla harmanlanan kıymalı ve pirinçli dolgu, hamurun içine yerleştirerek fırında pişirilir. Zeytinyağı ile harmanlanan kalburabastı, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir.

Zeytinyağlı Kalburabastı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Öncelikle bir karıştırma kabında un, pudra şekeri, mısır nişastası ve tuzu karıştırın. Ardından, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla malzemeleri birleştirerek kum gibi bir kıvam elde edin.

Daha sonra zeytinyağı, yumurta sarısı, vanilya özütü, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin. Hazırladığınız top hamurları hafifçe bastırarak kalburabastı şekli verin.

Tarifin sıra geldiği “zeytinyağlı kalburabastı” adı buradan gelmektedir.

Kalburabastıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Fırından çıkan kalburabastıları soğumaya bırakın.

Bir tencerede toz şeker ve suyu karıştırarak şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğuduktan sonra kalburabastıları tepsiye dizin ve üzerine şerbeti dökün. Şerbetin tamamen kalburabastılara nüfuz etmesi için bir saat kadar bekletin.

Şerbetini çeken kalburabastıları servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close