Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı karnabahar nefis yemek tarifleri

Zeytinyağlı karnabahar nefis yemek tarifleri başlığı altında, mükemmel bir lezzete sahip olan zeytinyağlı karnabahar yemeklerinin tariflerini bulabilirsiniz. Sağlıklı ve doyurucu olan bu yemekler, zeytinyağının muhteşem tadıyla harmanlanarak sofralarınızı renklendiriyor. Zeytinyağlı karnabahar salatası, zeytinyağlı karnabahar dolması, zeytinyağlı karnabahar graten gibi birbirinden lezzetli tarifleriyle bu başlık altında aradığınız tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Hem vegan, vejetaryen hem de herkesin tadına hitap eden bu tarifler ile sofralarınıza sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz.

Zeytinyağlı Karnabahar Nefis Yemek Tarifleri

1. Sağlıklı ve Lezzetli Zeytinyağlı Karnabahar Tarifi

Malzemeler:

  • Karnabahar (1 adet)
  • Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
  • Soğan (1 adet, doğranmış)
  • Havuç (1 adet, dilimlenmiş)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Limon suyu (1 yemek kaşığı)
  • Maydanoz (isteğe bağlı, süslemek için)

Yapılışı:

Karnabaharı ayıklayıp çiçeklerini alın ve yıkayın. Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin ve karnabaharları ekleyerek haşlayın. Haşladığınız karnabaharları süzün ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar pişirin. Ardından dilimlenmiş havucu ekleyin ve havuçlar yumuşayacak şekilde kavurun.

Haşlanmış karnabaharları tavaya ekleyin ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Tuz ekleyerek karıştırın ve kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Karnabaharlar piştikten sonra üzerine limon suyu sıkın ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

2. Hafif ve Pratik Zeytinyağlı Karnabahar Salatası

Malzemeler:

  • Karnabahar (1 adet)
  • Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
  • Limon suyu (1 yemek kaşığı)
  • Tuz (yarım tatlı kaşığı)
  • Karabiber (çimdik)
  • Dereotu (1/4 demet, doğranmış)
  • Çeri domates (6 adet, dilimlenmiş)

Yapılışı:

Karnabaharı ayıklayıp çiçeklerini alın ve yıkayın. Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin ve karnabaharları ekleyerek haşlayın. Haşladığınız karnabaharları süzün ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Bir salata kabında zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Soğuyan karnabaharları bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.

Doğranmış dereotu ve dilimlenmiş çeri domatesleri karnabahar salatasına ekleyin. Karıştırarak malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

Salatayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

3. Fırında Zeytinyağlı Karnabahar Kızartması

Malzemeler:

  • Karnabahar (1 adet)
  • Zeytinyağı (3-4 yemek kaşığı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Kimyon (yarım tatlı kaşığı)
  • Pul biber (çimdik)

Yapılışı:

Karnabaharı ayıklayıp çiçeklerini alın ve yıkayın. Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin ve karnabaharları ekleyerek haşlayın. Haşladığınız karnabaharları süzün ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Bir fırın tepsisine zeytinyağını dökün. Haşlanmış karnabaharları tek tek tepsiye koyun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Tuz, kimyon ve pul biber serpiştirerek karnabaharları harmanlayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında karnabaharları yaklaşık 15-20 dakika kadar kızartın. Ara ara karıştırarak karnabaharların her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın.

Fırında zeytinyağlı karnabahar kızartmasını sıcak servis yapın ve isteğe bağlı olarak limon dilimleriyle servis edin.

4. Zeytinyağlı Karnabahar Dolması

Malzemeler:

  • Karnabahar (1 adet)
  • Zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
  • Soğan (1 adet, doğranmış)
  • Pirinç (1 su bardağı)
  • Mısır (yarım su bardağı)
  • Kuru üzüm (yarım su bardağı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Karabiber (çimdik)
  • Pul biber (çimdik)

Yapılışı:

Karnabaharı ayıklayıp çiçeklerini alın ve yıkayın. Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin ve karnabaharları ekleyerek haşlayın. Haşladığınız karnabaharları süzün ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar pişirin. Ardından pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Kavurduğunuz pirinçlere mısır, kuru üzüm, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.

Soğuyan karnabaharların içine hazırladığınız pirinçli harçtan doldurun. Dolmaları bir tencereye veya fırın kabına yerleştirin.

Dolmaların üzerine zeytinyağı gezdirin ve biraz su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Dolmaları kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.

Zeytinyağlı karnabahar dolmasını servis yapmadan önce bir süre dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.

5. Zeytinyağlı Karnabahar Çorbası

Malzemeler:

  • Karnabahar (1 adet)
  • Soğan (1 adet, doğranmış)
  • Patates (1 adet, küp doğranmış)
  • Havuç (1 adet, küp doğranmış)
  • Sarımsak (2 diş, ince dilimlenmiş)
  • Zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Karabiber (çimdik)
  • Defne yaprağı (1 adet)
  • Su (4 su bardağı)

Yapılışı:

Karnabaharı ayıklayıp çiçeklerini alın ve yıkayın. Soğanı doğrayın, havucu ve patatesi küp doğrayın.

Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar pişirin. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.

Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak biraz daha kavurun.

Tencereye haşlanmış karnabaharları ekleyin. Tuz, karabiber ve defne yaprağını da ekleyin. Karıştırarak malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

Su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve çorbanın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Çorba piştikten sonra defne yaprağını çıkarın. Blendırdan geçirerek çorbayı pürüzsüz hale getirin.

Tabaklara alarak servis yapın ve üzerini isteğe bağlı olarak zeytinyağı veya limon suyuyla süsleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close