Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı lahana dolması nasıl yapılır

Zeytinyağlı lahana dolması nasıl yapılır? İşte adım adım tarif: Taze lahana yaprakları haşlanır, iç harcı için pirinç, soğan, baharatlar ve zeytinyağı karıştırılır. Daha sonra lahana yaprakları dolma şeklinde sarılır ve tencerede pişirilir. Bu sağlıklı ve lezzetli dolma tarifi için detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Zeytinyağlı Lahana Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 büyük lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Mis gibi baharatlar

Pişirme Talimatları:

Adım 1: Lahananın Hazırlanması

İlk olarak, lahananın yapraklarını ayırmak için çok büyük ve sağlam olan dış yaprakları kullanın. Lahanayı kaynar suya koyun ve yapraklar yumuşayana kadar haşlayın. Ardından, yaprakları soğuk suya alın ve süzün.

Adım 2: İç Harcın Hazırlanması

Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından, sarımsakları ezerek ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Pirinci iyice yıkayın ve tencereye ekleyin. Karıştırarak pirinçlerin kavrulmasını sağlayın. Domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Nar ekşisini, tuzunu, karabiberini ve diğer baharatları da ekleyip karıştırın.

Pirinçler hafifçe kavrıldıktan sonra biraz su ekleyin ve karıştırın. Ardından, karışımın üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyu çektikten sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Adım 3: Lahana Dolmalarının Hazırlanması

Her bir lahana yaprağının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Dolmaları tencereye yerleştirin ve üzerine bir tabak kapatın.

Dolmaların üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Ara ara su ekleyebilirsiniz.

Adım 4: Servis

Zeytinyağlı lahana dolmaları tamamen piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

Ek Notlar:

Bu tarifte nar ekşisi kullanarak dolmaya farklı bir tat katabilirsiniz. Nar ekşisi yerine limon suyu da kullanabilirsiniz. Ayrıca, baharat çeşitlerini kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak dolmaları fırında da pişirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close