Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı patlıcan tarifi

Zeytinyağlı patlıcan tarifi, lezzetli ve sağlıklı bir meze veya ana yemek seçeneği olan geleneksel bir Türk yemeğidir. Patlıcanların özenle hazırlanan dilimleri, zeytinyağında kızartıldıktan sonra soğan, domates, sarımsak ve baharatlarla birlikte pişirilir. Bu tarif, hem vejetaryen hem de vegan beslenenler için de uygun bir seçimdir. Kendine özgü lezzeti ve hafif yapısıyla sofralarınıza renk katacak olan zeytinyağlı patlıcan tarifini denemek için hemen tıklayın!

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Taze nane yaprakları (süslemek için)

Hazırlanışı:

1. Patlıcanları alacalı şekilde soyup, dilimleyin. Bir tencerede kaynar suda patlıcanları haşlayın. Haşlandıktan sonra süzgece alıp suyunun süzülmesini bekleyin.

2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

3. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından domatesleri, tuzu ve şekeri ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.

4. Patlıcanları tencereye dizin ve üzerine hazırladığınız soğanlı domates sosundan gezdirin. Yarım çay bardağı suyu da ilave edin.

5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patlıcanların suyunu çekene kadar pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.

6. Patlıcanlar pişerken, limonun suyunu sıkıp yemeğin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını açıp, ocaktan alın ve soğuması için bekletin.

7. Soğuduktan sonra zeytinyağlı patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine taze nane yaprakları serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close