Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi

Bu zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunuyor. Zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, kahvaltılarda, öğle veya akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Üstelik kolayca yapılabilir ve sofralarınıza renk katacak bir seçenek. Denemek için hemen tarife göz atın!

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım limon suyu

Yapılışı:

1. Patlıcanların saplarını kesip uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.

2. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.

3. Domatesleri rendeleyin.

4. Patlıcan dilimlerini sudan çıkartıp, suyunu iyice sıkın ve kurulayın.

5. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte soteleyin.

6. Sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.

7. Patlıcan dilimlerini tavaya ekleyin ve her iki tarafını da kızarana kadar çevirerek pişirin.

8. Rendelenmiş domatesleri de tavaya ekleyin ve karıştırın.

9. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek baharatlayın.

10. Suyu da ekleyin ve karıştırın.

11. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

12. Pişen yemeğin üzerine limon suyunu sıkın ve karıştırın.

13. Zeytinyağlı patlıcan yemeği sıcak veya soğuk olarak servise hazırdır.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close