Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı şekerpare tarifi

Zeytinyağlı şekerpare tarifi, hafif ve sağlıklı bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenektir. Bu tarifte zeytinyağı kullanılarak hazırlanan şekerpareler, hem lezzetli hem de besleyici bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Zeytinyağlı şekerpare yapımı oldukça kolaydır ve malzemelerin çoğu evinizde bulunabilir. Bu tarifi deneyerek sağlıklı ve lezzetli bir tatlıya ulaşabilirsiniz.

Zeytinyağlı Şekerpare Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı:

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu bir tencereye alın.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Bir kabın içinde zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
  4. Unu azar azar ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve üzerlerine bastırarak şekil verin.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve şekerpaleleri dizin.
  7. Üzerlerine dövülmüş fındık serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi oluncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkardığınız şekerparelerin sıcaklığını üzerine soğuk şerbeti dökerek çıkartın.
  10. Şerbeti iyice çekmesi için şekerpareleri bir süre bekletin.
  11. Soğuyan şekerpareleri servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close