Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı taze fasulye oktay usta

Oktay Usta’nın nefis ve pratik tarifleri arasında yer alan Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifiyle, Ege lezzetlerini sofranıza taşıyın. Taze fasulye, zeytinyağı ve taze baharatlarla hazırlanan bu enfes yemeği, adım adım Oktay Usta’nın rehberliğinde kolayca yapabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği arayanlar için ideal olan bu tarif, hem göz dolduran hem de damakları şenlendiren bir lezzet sunuyor. Keyifli bir deneyim için hemen bu tarife göz atın!




Zeytinyağlı Taze Fasulye – Oktay Usta

Zeytinyağlı Taze Fasulye – Oktay Usta

Malzemeler

  • Fasulye
  • Zeytinyağı
  • Soğan
  • Havuç
  • Domates
  • Sarımsak
  • Limondan elde edilmiş sirke
  • Tuz
  • Şeker
  • Karabiber

Hazırlık

Fasulyeleri yıkayın ve uçlarındaki kısımları kesin.

Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.

İnce doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Doğranmış havuçları ekleyin ve havuçlar yumuşayana kadar kavurun.

Kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

İnce doğranmış sarımsakları ve fasulyeleri ekleyin.

Tuz, şeker ve karabiberle tatlandırın.

Üzerine sıcak su ekleyin ve kapağını kapatın.

Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine limon suyu sıkarak servis yapın.

Not:

Zeytinyağlı taze fasulye, soğuk olarak servis edilebileceği gibi sıcak olarak da tüketilebilir. Dilerseniz yanında pilavla servis yapabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close