Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarifte, taze fasulyeler zeytinyağında pişirilerek, sunumuyla da göz dolduran bir yemeğe dönüşür. Pratik, sağlıklı ve doyurucu olan bu tarifi deneyerek ailenize ve misafirlerinize lezzetli bir seçenek sunabilirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Limon

Tarif:

1. Fasulyeleri yıkayın, uç kısımlarını kesip ayıklayın ve doğrayın. Soğanları ve havuçları da doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağını alın ve ısınınca doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

3. Havuçları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.

4. Ardından domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.

5. Doğranmış fasulyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

6. Üzerine sıcak su ilave edin, suyun üzerini biraz geçecek şekilde ekleyin.

7. Şeker, tuz ve limon suyunu da ekleyin.

8. Tencerenin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

9. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

10. Pişen zeytinyağlı taze fasulyeyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

11. Daha sonra servis yapabilir veya buzdolabında soğutarak daha sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynaklar:

  • xxxxx
  • yyyyy
Not:

Bu tarif farklı malzemeler veya tariflerle de kişiselleştirilebilir. Kendi damak zevkinize göre çeşnilendirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close