Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı türlü tarifi etsiz

Zeytinyağlı türlü tarifi, lezzeti ve sağlıklı içeriğiyle öne çıkan bir sebze yemeğidir. Bu tarif, et kullanmadan zeytinyağı ile hazırlanan bir türlüdür. Sağlıklı ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal bir seçenektir. Zeytinyağlı türlü tarifini adım adım takip ederek, kolaylıkla evde yapabilirsiniz.



zeytinyağlı türlü tarifi etsiz

Zeytinyağlı türlü, Türk mutfağının sevilen ve sağlıklı bir sebze yemeği olan bir tariftir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemeği, et kullanmadan hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı türlü tarifine geçmeden önce, gereken malzemeleri hazırlayın:

Malzemeler:

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Zeytinyağlı türlü yapmak için öncelikle sebzeleri doğrayın. Patlıcanları halka şeklinde dilimleyin ve tuzlayarak acısını çıkarın. Kabakları da halka şeklinde doğrayın. Patatesleri küp küp kesin. Yeşil biberleri doğrayın.

Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Ardından patlıcanları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Tüm sebzeleri sırasıyla tencereye ekleyin. Önce patatesleri, ardından kabakları ve yeşil biberleri ekleyin. Domatesi rendeleyin ve ekleyin. Tuzunu da ilave edin.

Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen yemeği ocaktan alın ve üzerine limon suyunu sıkın.

Maydanozları ince ince kıyın ve servis yaparken üzerine serpin. Zeytinyağlı türlüyü sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close