Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı yaprak dolması nasıl yapılır

Zeytinyağlı yaprak dolması, lezzetli ve sağlıklı bir mezedir. İşte zeytinyağlı yaprak dolması tarifi ve yapılışı!






Zeytinyağlı Yaprak Dolması Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Yaprak Dolması Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • Zeytinyağı – 1 su bardağı
  • Pirinç – 1 su bardağı
  • Yaprak sarma için taze asma yaprakları – 1 demet
  • Soğan – 1 adet
  • Dolmalık fıstık – 1/2 su bardağı
  • Çam fıstığı – 1/2 su bardağı
  • Kuru üzüm – 1/4 su bardağı
  • Nane – 1 tutam
  • Tuz – 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber – 1 çay kaşığı
  • Limon – 1 adet
  • Su – 2 su bardağı

Hazırlanışı

  1. Pirinci yıkayın ve süzün.
  2. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyip kavurun.
  4. Kavrulan soğanlara dolmalık fıstık ve çam fıstığını ekleyip hafifçe kavurun.
  5. Pirinci ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  6. Tuz, karabiber ve kuru üzümü de ekleyip karıştırın.
  7. Tencereye suyu ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  8. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın.
  9. Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın ve süzün.
  10. Yaprakların sap kısımlarını kesin ve içlerine hazırladığınız pirinçli harçtan koyun.
  11. Yaprakları sıkıca sararak tencereye dizin.
  12. Dolmaların üzerine yaprakları kapatacak şekilde bir tabak yerleştirin ve su ekleyin.
  13. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte dolmalar yumuşayana kadar pişirin.
  14. Piştikten sonra dolmaları servis tabağına alın ve soğutmadan servis yapın.

Afiyet olsun!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close