Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi SEO açısından özgün, ilgi çekici ve bilgilendirici bir meta açıklaması bulunmalıdır. Aşağıdaki örnek metadan faydalanabilirsiniz:

“Zeytinyağlı yaprak sarma tarifini adım adım öğrenin. Bu lezzetli ve sağlıklı mezeyi evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İncecik sarmısaklı pirinç dolgusuyla lezzetlenen yaprak sarmalar, zeytinyağı ve limon suyuyla tatlandırılır. Türk mutfağının sevilen lezzeti olan zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için detaylı talimatları keşfedin.”

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kilogram taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane

Yapılışı:

Bir tencerede kaynar suyla asma yapraklarını haşlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıp, yaprakları süzün ve soğumaya bırakın.

Pirinçleri bir süzgece alın ve bol suyla yıkayın. Yıkadığınız pirinçleri süzgeçten alıp bir kaba aktarın.

Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile birlikte kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kavurma işlemine devam edin.

Pirinçleri kavrulmuş soğanlara ekleyin ve biraz daha kavurun. Ardından domates salçası, biber salçası, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Yaprakları teker teker alın ve üzerine pirinçli harçtan koyun. Yaprakları sarın ve sarmaları tencereye dizin.

Tencereye sıcak su ekleyin ve üzerine bir tabak kapatın. Orta ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.

Pişen yaprak sarmalarını servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serpip servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close