Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

7 zeytin bir incir evde nasıl yapılır

Evde pratik bir şekilde 7 zeytin bir incir nasıl yapılır? En kolay tarifleri ve adım adım yapım sürecini öğrenin. Evde sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlayın.




7 zeytin bir incir evde nasıl yapılır

7 zeytin bir incir evde nasıl yapılır?

Ahşap bir tava bulun

İlk adım olarak, 7 zeytin bir incir yapmak için bir ahşap tava bulmanız gerekmektedir. Ahşap tavalar, zeytinlerin doğal bir şekilde fermentasyonunu sağlar ve lezzetlerini artırır.

Zeytinleri doğrayın

Bir sonraki adım, zeytinleri doğramaktır. Zeytinleri ince ince doğrayarak, fermentasyon sürecini hızlandırabilir ve daha yumuşak bir lezzet elde edebilirsiniz.

İnciri ekleyin

Doğradığınız zeytinleri ahşap tavanın içine koyun ve üzerine bir adet incir ekleyin. İncir, zeytinlerin fermente olmasına yardımcı olacak doğal bir şeker kaynağıdır.

Tuz ekleyin

Zeytinlerin tuzlu bir ortamda fermentasyon yapması gerektiğinden, tuz eklemek çok önemlidir. Yaklaşık olarak her 500 gram zeytin için 25 gram tuz kullanabilirsiniz.

Üstünü örtün

Tuz ekledikten sonra zeytinleri ve inciri örtmek için bir bez veya plastik kullanabilirsiniz. Bu, havanın temasını azaltarak fermantasyon sürecini daha iyi kontrol etmenizi sağlar.

Bir hafta boyunca bekletin

Zeytinlerin fermente olması için en az bir hafta beklemelisiniz. Bu süre boyunca ahşap tavanın ısısını kontrol ederek ve hava alışverişini engellememek için ara sıra kontrol etmelisiniz.

Tadına bakın

Bir hafta sonunda, zeytinlerin fermantasyon sürecini tamamlaması gerekmektedir. Zeytinleri tatmak için bir tanesini alın ve lezzetini kontrol edin. Eğer istediğiniz lezzete ulaşmışsa, artık servise hazırdır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close