Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

çizme siyah zeytin nasıl kurulur

Çizme siyah zeytin nasıl kurulur? Adım adım açıklamalar ve ipuçlarıyla siyah zeytin nasıl kurulur öğrenmek için yazımızı okuyun!




Çizme Siyah Zeytin Nasıl Kurulur

Çizme Siyah Zeytin Nasıl Kurulur

Adım 1: Malzemelerin Hazırlanması

Öncelikle çizme siyah zeytinleri kurmak için gerekli malzemeleri hazırlayın. Bunlar;

  • Çizme siyah zeytin
  • Tuz
  • Baharatlar (isteğe bağlı)
  • Su

Adım 2: Zeytinleri Yıkama

Çizme siyah zeytinleri bol suyla iyice yıkayın. Bu işlemle üzerlerindeki tuzlu su ve tozdan arındırılacaklar.

Adım 3: Zeytinleri Sıyırma

Yıkanan zeytinlerin üzerindeki çizgili kesimleri bıçak yardımıyla hafifçe sıyırın. Böylelikle zeytinlerin üzerindeki acılığı azaltmış olursunuz.

Adım 4: Zeytinleri Suyuyla Bekletme

Zeytinleri bir kabın içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Zeytinlerin suyun içerisinde bir süre beklemesi önemlidir. Bu sayede tuzları çözünür ve acılıkları azalır.

Adım 5: Zeytinleri Tuzlama

Zeytinleri tuzlamadan önce suyunu süzün. Ardından tuzlamak için tuz ekleyin. Tuz miktarı zeytinlerinize ve kişisel tercihinize bağlı olarak değişebilir. Bir tat testi yaparak tuz miktarını ayarlayabilirsiniz.

Adım 6: Baharatları Ekleyip Karıştırma

İsteğe bağlı olarak çizme siyah zeytinlerinize baharatlar ekleyebilirsiniz. Karabiber, kimyon, kekik gibi baharatlar ekleyerek zeytinlerinize lezzet katabilirsiniz. Ekledikten sonra karıştırın.

Adım 7: Zeytinleri Cam Kavanozlara Doldurma

Zeytinleri tuzlama ve baharat işlemi tamamlandıktan sonra, cam kavanozlara doldurun. Kavanozlarda sağlam bir şekilde kapatın.

Adım 8: Zeytinlerin Fermentasyon Süreci

Doldurulan kavanozları serin ve karanlık bir yerde en az 3 hafta olgunlaşmaya bırakın. Bu süre boyunca zeytinler fermentasyon sürecinden geçer ve daha lezzetli hale gelir.

Adım 9: Zeytinlerin Tüketimi

Kuruttuğunuz çizme siyah zeytinleri afiyetle tüketebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak zeytinleri yeniden tuzlama işlemi yapabilirsiniz.

Sonuç

Artık çizme siyah zeytin kurma konusunda bilgi sahibisiniz. Bu pratik yöntemi deneyerek kendi ev yapımı siyah zeytinlerinizi keyifle tüketebilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close