Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

pırasa zeytinyağlı nasıl yapılır

Pırasa zeytinyağlı tarifini öğrenmek için doğru yerdesiniz. Bu pratik ve lezzetli tarife göz atın ve pırasanın enfes lezzetini zeytinyağı ile buluşturun.





Pırasa Zeytinyağlı Nasıl Yapılır

Malzemeler:

  • Pırasa – 1 demet
  • Zeytinyağı – yarım çay bardağı
  • Soğan – 1 adet
  • Havuç – 1 adet
  • Limon – yarım adet
  • Tuz – 1 çay kaşığı
  • Şeker – 1 çay kaşığı
  • Su – 1 su bardağı

Yapılışı:

  1. Pırasaları iyice yıkayın ve temizleyin. Yapraklarını ayırın ve doğrayın.
  2. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  3. Küp şeklinde doğranmış havuçları da tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  4. Doğranmış pırasaları tencereye ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
  5. Tuz, şeker ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.
  6. Bir su bardağı suyu tencereye ekleyin ve kapağı kapalı şekilde orta ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Pırasalar yumuşadığında tencereyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına kadar soğumaya bırakın.
  8. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Tavsiye:

Eğer zeytinyağlı pırasa daha lezzetli olmasını isterseniz, servis etmeden önce bir gece buzdolabında dinlendirebilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close