Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

yeşil kırma zeytin salamura nasıl yapılır

Yeşil kırma zeytin salamurası nasıl yapılır? Evde kolayca uygulayabileceğiniz adımlarla yeşil zeytininizi salamura yaparak lezzetlendirebilirsiniz. İşte basit ve pratik bir şekilde yeşil kırma zeytin salamurası yapmanın püf noktaları.




Yeşil Kırma Zeytin Salamura Nasıl Yapılır?

Yeşil Kırma Zeytin Salamura Nasıl Yapılır?

İhtiyaç duyulan malzemeler:

  • Kırma zeytin
  • Su
  • Tuz
  • Limon suyu

Adım 1: Zeytinleri hazırlama

Zeytinleri iyice yıkayın ve çöplerini çıkarın. İsterseniz bıçakla hafifçe yaralayarak daha iyi tuzlanmasını sağlayabilirsiniz.

Adım 2: Zeytinleri tuzlama

Bir kapta su ile tuzu karıştırın. Zeytinleri bu karışıma ekleyin ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. Zeytinlerin iyice tuzlanması için ağırlık koyabilirsiniz.

Adım 3: Salamuranın hazırlanması

Bir başka kapta bir litre suyun içine 3 yemek kaşığı tuz ve yarım limon suyunu ilave edin. İyice karıştırın ve zeytinlerin üzerini geçecek kadar bu karışımı ekleyin.

Adım 4: Salamuranın dinlenmesi

Zeytinleri salamuranın içinde bırakın ve en az 3 hafta boyunca güneş görmeyen bir yerde bekletin. Zaman zaman salamuranın tadına bakarak tuz miktarını ayarlayabilirsiniz.

Adım 5: Salamura zeytinin servisi

Zeytinlerinizi artık tüketebilirsiniz. Salamuradan çıkararak güzel bir tabağa alabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. İsteğe göre zeytinlere baharat veya zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

Tavsiye:

Salamura yaparken hijyen kurallarına dikkat etmeyi unutmayın. Zeytinleri tuzladıktan sonra ellerinizi iyice yıkamalı ve steril bir kap kullanmalısınız. Ayrıca zeytinlerin üzerini geçecek kadar salamura karışımı hazırlamaya özen göstermelisiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close