Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır

Zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır? İşte kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli ve sağlıklı bir zeytinyağlı barbunya tarifi. Barbunyalarınızı önceden haşlayarak elde edeceğiniz bu lezzetli yemeği, sofralarınızda çok çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Detaylı tarif için tıklayın.

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı barbunya, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıyla bilinen bu yemeği evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte zeytinyağlı barbunya yapmanın adımları:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kuru barbunya
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yeteri kadar su

Yapılışı:

  1. Barbunyayı bir gece önceden suda bekletin. Ardından suyu süzün.
  2. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
  3. Sarımsakları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  4. Salçaları ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin.
  5. Barbunyayı ekleyin ve karıştırın.
  6. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve şeker ile tuzunu da ilave edin.
  7. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

Zeytinyağlı barbunyalarınızı servis yaparken limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpucu:

Zeytinyağlı barbunya daha lezzetli olması için bir gece önceden suya bekletilir. Bu sayede daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.

Not:

Aynı tarifi taze fasulye ile de deneyebilirsiniz. Bu şekilde de lezzetli bir yemeğiniz olacaktır.

Tarif Kaynak

Bu tarif example.com adresinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close