Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı beyaz lahana sarması

Zeytinyağlı beyaz lahana sarması başlığı için SEO description önerisi: Lezzetli ve sağlıklı bir meze veya ana yemek seçeneği olan zeytinyağlı beyaz lahana sarmasının tarifini keşfedin. Zeytinyağıyla tatlandırılan ve içerisindeki sebze dolgusuyla besleyici olan bu lezzetli yemeği nasıl yapabileceğinizi öğrenin.

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması

Merhaba değerli okurlar! Bugün sizlere Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı beyaz lahana sarması tarifini paylaşacağım. Bu sağlıklı ve lezzetli yemeği denemek için sabırsızlanacaksınız!

Malzemeler:

  • 1 büyük baş beyaz lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

Öncelikle beyaz lahananın dış yapraklarını çıkartın ve ardından lahanayı kaynar su dolu bir tencereye koyun. Yaklaşık 5 dakika bekleyin ve lahananın yapraklarının yumuşamasını sağlayın.

Yumuşayan yaprakları dikkatlice tencereden alın ve süzgece yerleştirin. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Sıra geldi iç harcını hazırlamaya. Pirinci yıkayın ve süzgece koyun. Doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte bir tencerede kavurun. Soğanlar şeffaflaşınca pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyunu, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar bekleyin.

Pirinçler piştikten sonra iç harç hazır olacak. Soğuyan lahana yapraklarını tezgaha serin. Her yaprağın ortasına biraz iç harç koyun ve kenarlarını içe doğru kapatın. Sarmaları rulo şeklinde sarın. Bütün yaprakları bu şekilde sarın.

Sardığınız lahana yapraklarının altına düşmemesi için bir tencerenin tabanını zeytinyağı ile yağlayın. Sarmaları tencereye dizin.

Tencerenin üzerine sıcak su ekleyin, sarmaların hafifçe kaplanması yeterli olacaktır. Ağır bir kapakla tencereyi kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Pişen zeytinyağlı beyaz lahana sarmasını servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. İsteğe bağlı olarak limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Sunumu:

Zeytinyağlı beyaz lahana sarmasını soğuduktan sonra servis yapın. Yanında bir dilim limon ile birlikte servis etmek tamamlayıcı bir tat olacaktır. Afiyet olsun!

Not:

Zeytinyağlı beyaz lahana sarmasını daha lezzetli hale getirmek için servis yapmadan önce bir gece buzdolabında bekletmeniz önerilir. Böylece tatların daha iyi karışması sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close