Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı brokoli tarifi

Bu zeytinyağlı brokoli tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Brokoliyi zeytinyağıyla birleştirerek, vitamin ve mineral dolu bir yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Son derece besleyici olan bu tarif, aynı zamanda vegan ve vejetaryen dostudur. Sağlıklı yemek arayanlara tavsiye edilir.

Zeytinyağlı Brokoli Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet büyük boy brokoli
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • Yarım limon suyu
  • Maydanoz (servis için)

Yapılışı:

Öncelikle brokolinin kök kısmını kesip, çiçeklerini ayırın ve yıkayın. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi de küp şeklinde doğrayın.

Tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Doğradığınız soğanı ve sarımsakları tencereye ekleyip, kavurun.

Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine havuç ve patatesi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.

Tüm sebzeler güzelce kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Sonrasında brokoli çiçeklerini ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika daha kavurun.

Tencereye suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp, kapağını kapatın ve sebzeler pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Pişen brokolileri ocaktan alın ve yarım limon suyunu sıkın. İyice karıştırarak limon aromasını yayılmasını sağlayın.

Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close