Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kapuska

Zeytinyağlı Kapuska: Sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği olan zeytinyağlı kapuska tarifi, damak zevkinizi büyüleyecek! İçerdiği vitamin ve minerallerle besleyici bir alternatif sunan bu tarif, SEO description yazılımı sayesinde kolaylıkla bulunabilir. Detaylı tarifimize göz atın ve sağlıklı bir öğün için zeytinyağlı kapuska deneyin.

Zeytinyağlı Kapuska Nedir?

Zeytinyağlı kapuska, Türk mutfağının sevilen ve geleneksel bir yemeğidir. Genellikle kış aylarında tüketilen bu lezzetli yemek, lahana, soğan, pirinç, domates ve zeytinyağı gibi malzemelerle hazırlanır.

Malzemeler

  • 1 büyük boy lahana
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı

Öncelikle lahanayı ince ince doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve tuz ekleyerek lahanaları haşlayın.

Bu sırada soğanları yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte soteleyin.

Daha sonra pirinçleri yıkayın ve süzgece alın. Haşlanmış olan lahanaların suyunu süzerek tencereye ekleyin. Ardından pirinçleri de ekleyin

Tüm malzemeleri karıştırın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. Pirinçler şişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirme süresi gerekmektedir.

Son olarak domatesleri rendeleyin ve yemeğe ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis yapın.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı kapuska, genellikle soğuk olarak servis edilir. Yanında yoğurt ile servis yapabilir ve isteğe bağlı olarak limon sıkarak da tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close