Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kereviz mezesi

Zeytinyağlı kereviz mezesi, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Zeytinyağının doğal aromasıyla tatlandırılan kereviz, hem görsel olarak şık bir sunum yapmanıza hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakmanıza yardımcı olur. Bu tarif, sofralarınızda önemli bir yer tutacak ve misafirlerinizi etkileyecek. Hemen deneyin!

Zeytinyağlı Kereviz Mezesi

Zeytinyağlı kereviz mezesi, sofralarımızı süsleyen enfes bir Türk mutfağı lezzetidir. Kerevizin hafif ekşimsi tadı ve zeytinyağının aroması birleşerek mükemmel bir tat oluşturur. İster başlangıç olarak ister ana yemek yanında meze olarak tüketebilirsiniz.

Gereken Malzemeler

  • 4 adet kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • Tuz
  • Maydanoz

Nasıl Yapılır?

1. Kerevizleri güzelce temizleyin ve kabuklarını soyun. Ardından limonlu suya koyun, böylece kerevizlerin kararmasını engellemiş olursunuz.

2. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

3. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısındığında doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.

4. Soyup doğradığınız kerevizleri tencereye ekleyin ve kısa bir süre kavurun.

5. Kerevizlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu da ilave edin. Kısık ateşte, kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

6. Pişen kerevizleri tencereden alıp, servis tabağına alın. Üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı kereviz mezesi, soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olur. Üzerini nar ekşisi veya zeytinyağı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close