Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı lahana sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, Türk mutfağının sevilen ve sağlıklı yemeklerinden biridir. Zeytinyağı ile lezzetlendirilen lahana yaprakları, içerisinde bulunan pirinç, soğan ve baharatlarla birleşerek enfes bir lezzet sunar. Hem vegan hem de vejetaryenler için ideal bir seçenek olan zeytinyağlı lahana sarması, vitamin ve mineral açısından da zengin bir yemektir. Sağlıklı beslenmek isteyenler için harika bir seçenek olan zeytinyağlı lahana sarmasını nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için hemen tarifimize göz atın!

Bu Konuda Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Nedir?

Zeytinyağlı lahana sarması, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle kış aylarında tüketilir ve özellikle etsiz bir seçenek arayanlar için idealdir. Lahana yaprakları, iç malzemesiyle birlikte sarılarak pişirilir ve genellikle soğuk olarak servis edilir.

Malzemeler

  • 1 adet büyük lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Lahananın yapraklarını tencerede haşlayın. Yaprakları çıkardıktan sonra soğuk suya atarak soğumasını sağlayın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı küçük küçük doğrayın.
  3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  5. Domates salçası, biber salçası ve kuru naneyi ekleyin. Karıştırarak salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Karıştırın ve suyun kaynamasını bekleyin.
  7. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Lahana yapraklarını tezgaha serin. Her bir yaprağa iç malzemeden koyun ve sıkıca sarın.
  9. Sardığınız lahana yapraklarını düz bir tabak veya tencereye dizin.
  10. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tencerenin kapağını kapatın.
  11. Orta ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  12. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close