Mirliya'dan BilgilerMirliya'dan Bilgiler

zeytinyağlı kabak yemeği tarifi

Zeytinyağlı kabak yemeği tarifi – İnce dilimlenmiş taze kabakları zeytinyağında pişirerek hazırlanan nefis bir tarif. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek. Denemek için hemen tıklayın!

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

Öncelikle kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanları da doğrayın.

Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Kabakları tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak soteleyin.

Pirinci yıkayın ve süzgece alın. Sotelenen kabakların üzerine ekleyin ve karıştırın.

Domates salçasını sıcak suyla inceltip, tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Arada karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.

Tarifimiz olan zeytinyağlı kabak yemeği servise hazırdır. Üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz veya limon dilimleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
[instagram-feed feed=1]

Press ESC to close